Správy z rádia

Zbierame a zdieľame pre teba všetky správy súvisiace so slovenskými rádiami, aby si mal všetky informácie ľahko dostupné a na jednom mieste. Ak sa ti zdá, že sme vynechali nejakú dôležitú správu, prosím daj nám vedieť. Pomocou panelu filter nachádzajúceho sa nad zoznamom správ sa dá filtrovať medzi správami podľa titulku, úvodnej ukážky, dátumu publikácie. Okrem toho si môžeš správy zoradiť podľa titulku a dátumu. V zozname sa preddefinovane zobrazia najnovšie správy. V prípade otázok nám prosím napíš cez stránka Kontakty !

Filter

Rádio Viva expanduje: Nové frekvencie v Žiline a Banskej Bystrici

Regionálna hudobná stanica Rádio Viva pod krídlami Zoznamu v týchto dňoch zahajuje svoju novú etapu. Pokrytie signálom rozširuje prvý raz mimo územia západného Slovenska. Dve nové FM frekvencie v Žiline a Banskej Bystrici takto otvárajú dvere k novým poslucháčom aj na strednom Slovensku.

Dátum publikácie: 03.10.2023

Rádio Mária prichádza do Nového Mesta nad Váhom

Na strednom Považí spustila evanjelizačná stanica svoju dvanástu frekvenciu na Slovensku.

Dátum publikácie: 29.09.2023

"Vajčáci“ v éteri nevadili. Rada pre mediálne služby riešila tri rádiá

Správne konanie bolo včera rozbehnuté voči Trnavskému rádiu. Dôvodom je možné nevyužívanie technických parametrov frekvencie v Piešťanoch. Rada si posvietila aj na Mirjam rádio a Rádio Expres.

Dátum publikácie: 28.09.2023

Z autobusu do éteru: Trnavské rádio naživo z mestskej dopravy!

Nevšedný zážitok sa pritrafil cestujúcim počas rannej špičky v trnavskej mestskej hromadnej doprave. Autobus na linke 22, ktorý smeroval zo sídliska Linčianska na konečnú zástavku Vozovka, dočasne hostil rannú show Trnavského rádia.

Dátum publikácie: 24.09.2023

Nezmeškajte veľkú predvolebnú debatu Rádia Expres a denníka SME

So zástupcami najsilnejších politických strán a koalícií budú diskutovať Zuzana Kovačič-Hanzelová a Braňo Závodský.

Dátum publikácie: 22.09.2023

Otvorená kariérna príležitosť v Rádiu Košice

Šanca stať sa členom teamu v najpočúvanejšom regionálnom rádiu na Slovensku je opätovne aktuálna. Ponuka zamestnať sa v Rádiu Košice je vypublikovaná na špecializovanom pracovnom portáli Profesia.

Dátum publikácie: 21.09.2023

RTVS ponúkne poslucháčom diskusie s volebnými lídrami politických strán a hnutí pred parlamentnými voľbami 2023

V utorok 19. septembra odštartovala RTVS s diskusiami s volebnými lídrami politických strán a hnutí pred parlamentnými voľbami 2023.

Dátum publikácie: 20.09.2023

Súd potvrdil 15-tisícovú pokutu pre Frontinus za vyjadrenia Mazureka

Správny súd rozhodol v 6-ročnom spore medzi prevádzkovateľom Rádia Frontinus a Radou pre vysielanie a retransmisiu. Vo svojom rozsudku potvrdil správnosť verdiktu Rady o udelení pokuty pre žilinskú stanicu za porušenie Zákona o vysielaní a retransmisii. Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné.

Dátum publikácie: 14.09.2023

Za nevyužívanie frekvencií Rada sankcionuje dve stanice

Na svojom dnešnom zasadnutí členovia Rady pre mediálne služby okrem iného rokovali o FM frekvenciách rádií WOW a Goldies. Niektoré boli odňaté a iné boli dôvodom na udelenie miernejších sankcií. Radia.sk o tom informovala hovorkyňa RPMS Lucia Michelčíková.

Dátum publikácie: 13.09.2023

RTVS predstavila kompletnú jesennú programovú ponuku. Novinkami potešila rozhlasových poslucháčov

RTVS si pre svojich poslucháčov počas tejto jesene pripravila skutočne bohatú programovú ponuku, z ktorej si vyberie naozaj každý.

Dátum publikácie: 12.09.2023