Správy z rádia

Zbierame a zdieľame pre teba všetky správy súvisiace so slovenskými rádiami, aby si mal všetky informácie ľahko dostupné a na jednom mieste. Ak sa ti zdá, že sme vynechali nejakú dôležitú správu, prosím daj nám vedieť. Pomocou panelu filter nachádzajúceho sa nad zoznamom správ sa dá filtrovať medzi správami podľa titulku, úvodnej ukážky, dátumu publikácie. Okrem toho si môžeš správy zoradiť podľa titulku a dátumu. V zozname sa preddefinovane zobrazia najnovšie správy. V prípade otázok nám prosím napíš cez stránka Kontakty !

Filter

Pustili sme rádio k vode

V Trnavskom rádiu štartuje leto živým vysielaním pri vode. Štúdio sťahujeme k bazénu.

Dátum publikácie: 24.06.2024

Radioprojekt III.-V./2024: Rozdiel medzi Fun rádiom a Rádiom Slovensko sa zväčšil

Spoločnosť MEDIAN SK, s.r.o. realizuje kontinuálny prieskum RADIOPROJEKT od apríla 2009. Výsledky, zverejnené v tejto tlačovej správe, boli zbierané v termíne od 04.03.2024 do 26.05.2024. Prieskum bol realizovaný na vzorke 3.053 respondentov, občanov Slovenskej republiky vo veku 14 - 79 rokov.

Dátum publikácie: 21.06.2024

Návrat do totality: schválili zrušenie RTVS a vytvorenie štátnej STVR

Ovládnutie médií je jedným z pilierov autokracie. Aj preto sa stalo prioritou aktuálnej vládnej koalície, ktorá sa snaží za každú cenu upevniť svoju moc, a to aj cez násilné ovládnutie verejného mediálneho priestoru. Podobne je tomu v Maďarsku, či v minulosti v Poľsku.

Dátum publikácie: 21.06.2024

Sledujte naživo: Rozhodovanie o pridelení voľných FM frekvencií - jar 2024

Po včerajšom verejnom vypočutí žiadateľov bude dnes Rada pre mediálne služby rozhodovať o pridelení deviatich z celkového počtu 11 voľných FM frekvencií v jarnom výberovom konaní 2024.

Dátum publikácie: 19.06.2024

Fun rádio prináša AI moderátorov Sajfu, Ajku a Juniora s Marcelom

Vytvárajú pre poslucháčov zábavné personalizované odkazy.

Dátum publikácie: 17.06.2024

RTVS prinesie poslucháčom Rádia Slovensko fascinujúcu atmosféru z dejiska Majstrovstiev Európy vo futbale

Majstrovstvá Európy vo futbale v Nemecku patria k jedným z najväčších športových tohtoročných vrcholov, na ktoré sa tešia futbaloví nadšenci i široká verejnosť.

Dátum publikácie: 14.06.2024

RTVS ponúkne poslucháčom priamy prenos z inaugurácie prezidenta SR

Podujatie bude podrobne mapovať Rádio Slovensko. Okrem toho bude inaugurácia prezidenta SR rezonovať počas celého dňa vo všetkých hodinových správach v Rádiu Slovensko, Rádiu Regina a tiež Rádiu_FM.

Dátum publikácie: 14.06.2024

Rádio Rock rozširuje pokrytie na strednom Slovensku

Milovníci rockového žánru vo Zvolene a Žiari nad Hronom majú dôvod na radosť. Rocková stanica v týchto okresných mestách spustila nové vysielacie frekvencie.

Dátum publikácie: 13.06.2024

RTVS: Ako sa tvorí verejnoprávnosť

RTVS sa rozhodla v súvislosti s aktuálnou situáciou priblížiť divákom dôležitosť a prácu verejnoprávnych médií aj prostredníctvom pohľadu do zákulisia. Vo štvrtok 13. júna preto pripravila špeciálne rozhlasové vysielanie s titulom „Verejnoprávnosť má zmysel“.

Dátum publikácie: 13.06.2024

MML-TGI 4./2023+1./2024: Rádio Slovensko zaznamenalo v dennej počúvanosti výraznejší prepad

Najpočúvanejšou rozhlasovou stanicou na Slovensku je aj naďalej Rádio Expres. Vyplýva to z prieskumu Market & Media & Lifestyle - TGI, ktorý pravidelne uskutočňuje spoločnosť Median SK v licenčnej spolupráci s anglickou spoločnosťou Kantar Media.

Dátum publikácie: 10.06.2024